Pregled jeklene konstrukcije - obvezni del izvedbe vsake nosilne konstrukcije

Pregled jeklene konstrukcije nam pove, ali je konkretna konstrukcija izdelana v skladu s projektno dokumentacijo. Pove nam tudi, če so bili vsi uporabljeni materiali primerni in ustrezni, če je bila jeklena konstrukcija pravilno dimenzionirana, strokovno in kvalitetno varjena, antikorozijsko in abrazijsko primerno zaščitena in tudi ali je bila za konstrukcijo opravljena primerna statična analiza. Takšen pregled jeklene konstrukcije zagotavlja varnost nosilne konstrukcije.

Kdo lahko opravi pregled jeklene konstrukcije?

Pregled jeklene konstrukcije lahko opravijo certificirani zunanji izvajalci, ki strokovno izvedejo nadzor po zakonu, opravijo kontrole izdelave in montaže, pregledajo postopke varjenja in ocenijo stanje. Pomembna je ustrezna statika jeklene konstrukcije, od katere sta odvisni končna nosilnost in stabilnost. Pregled jeklene konstrukcije lahko naročijo tako sami proizvajalci, kakor tudi izvajalci montaže ali končni naročniki oziroma uporabniki objekta.

 

Nosilne jeklene konstrukcije

 

Kaj nam pove statika jeklene konstrukcije?

Statika jeklene konstrukcije je postopek, ki ga opravi projektant statik, kateri s statičnim izračunom zagotovi podlago za dimenzioniranje konstrukcije. Pri statiki jeklene konstrukcije gre za pravilno dimenzioniranje posameznih elementov jeklene konstrukcije. Statični preračun in analiza omogočata zagotavljanje nosilnosti in stabilnosti konstrukcije. Statika jeklene konstrukcije je ključnega pomena tudi pri statični sanaciji starejših objektov.

Kovinska konstrukcija za teraso, da boste vedno na suhem

Kovinski nadstrešek oziroma kovinska konstrukcija za teraso  je idealna rešitev za hitro in cenovno ugodno pokrivanje vaše terase. V modi so sodobne, pokrite terase s prozorno streho, ki omogočajo prehod naravne svetlobe. Za prekrivanje je primerno kaljeno ali lepljeno varnostno steklo, lahko pa izberete polikarbonatne plošče, ki so cenejše, vendar imajo krajšo življenjsko dobo.

Kovinska konstrukcija za streho za industrijske in druge večje objekteJeklena konstrukcija zaščita

Potrebujete streho za vašo delavnico, skladišče ali za zaščito vašega jeklenega konjička? Kovinska konstrukcija za streho je tudi v takšnih primerih prava rešitev.  Izdelamo vam lahko unikatni nadstrešek, na podlagi vaših zamisli, potreb in pričakovanj. Za pokrivanje pa si izberete kritino, ki bo všečna, hkrati pa bo kar najdlje in najbolje služila svojemu osnovnemu namenu. Za vaš avto izdelujemo več vrst tipskih nadstreškov, v številnih  modernih izvedbah. Ogled na www.avtomobilski-nadstresek.si.

Železna konstrukcija za velike objekte

Tudi za vse objekte velikih dimenzij, kot so hale, velike dvorane, stadioni in drugi večji objekti, izdelujemo in montiramo železne nosilne konstrukcije. Nudimo celostno obravnavo, kjer so vključeni statika jeklene konstrukcije, projektiranje in dimenzioniranje in izdelava z montažo, zagotovimo pa tudi pregled jeklene konstrukcije. Več informacij na povezavi: www.konstrukcije-ogrinc.si.